Απόρριψη αγωγής κατά της Veoh Inc

0

Αμερικανός δικαστής απέρριψε υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων εις βάρος της παρόχου υπηρεσιών διαδικτυακής τηλεόρασης Veoh Inc με το σκεπτικό ότι η ευθύνη για την αστυνόμευση της πειρατείας στο διαδίκτυο δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τις εταιρείες ανταλλαγής βίντεο.

Το δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος της Veoh Inc η εταιρεία ψυχαγωγίας για ενήλικες Io Group. Η ενάγουσα εταιρεία υποστήριξε ότι η Veoh δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια για να σταματήσει τους χρήστες της ιστοσελίδας της να ανεβάζουν και να φορτώνουν χωρίς άδεια κλιπ από δέκα ερωτικές ταινίες της Io Group.

Ο δικαστής Χάουαρντ Λόιντ διαπίστωσε ότι η Veoh Inc κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατέψει τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων και έκρινε ότι η εν λόγω εταιρεία καλύπτεται απολύτως από τις διατάξεις του Νόμου για Ψηφιακά Πνευματικά Δικαιώματα στη Νέα Χιλιετία (DMCA).

“Ο νόμος DMCA είχε στόχο τη διευκόλυνση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι την αποθάρρυνση”, τόνισε ο δικαστής στην απόφασή του.
Ο εν λόγω νόμος περιορίζει την ευθύνη και την υπαιτιότητα σε παρόχους δικτυακών υπηρεσιών που λαμβάνουν άμεσα μέτρα κατά της πειρατείας και αμέσως μετά την ενημέρωση παραβιάσεων από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σχόλια