Απόρριψη αιτήματος domain name της Amazon

0

Δυσκολίες συναντάει η διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων Amazon, στην προσπάθειά της να κατοχυρώσει ως δικό της domain name το “amazon.amazon”, παράλληλα με το τρέχον domain name “amazon.com”.

Η Amazon υπέβαλε αίτηση για την κατοχύρωση του domain name, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιείται ως «μοναδική και αφιερωμένη στην εταιρεία Amazon πλατφόρμα, η οποία θα στηρίξει πλήρως τους επιχειρηματικούς στόχους της».
Η συμβουλευτική επιτροπή της αρμόδιας για την επίβλεψη της λειτουργίας των domain names Ένωσης (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers – ICANN), εξέδωσε γνωμοδότηση, βάσει της οποίας η Amazon δεν μπορεί να λάβει άδεια χρήσης του domain name “amazon.amazon”, κυρίως λόγω ενστάσεων χωρών της Λατινικής Αμερικής, για τις οποίες είναι ζωτικής σημασίας ο ποταμός Αμαζόνιος.
Παρά το γεγονός ότι η Ένωση σπανίως παρεκκλίνει από τις γνωμοδοτήσεις της συμβουλευτικής επιτροπής, η Amazon ανακοίνωσε, ότι προτίθεται να συνεργαστεί στενά με την ICANN, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και να επιτευχθεί συμφωνία.