Απορρίφθηκε αίτημα για αποκάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών του Kazaa

0

Αυστραλιανό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της μουσικής βιομηχανίας της χώρας να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων Kazaa να αποκαλύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να απαγορέψει την εκποίησή τους. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από αίτημα της αυστραλιανής μουσικής βιομηχανίας, η οποία, αφού διαπίστωσε ότι ανώτατο στέλεχος της Sharman, ιδιοκτήτριας εταιρίας του Kazaa, πούλησε το σπίτι της 12 μήνες μετά την αγορά του, προσπαθεί πλέον να εξασφαλίσει την καταβολή της αποζημίωσης που θα της επιδικαστεί, σε περίπτωση που κερδίσει τη δίκη.

Δισκογραφικές εταιρίες της Αυστραλίας έχουν στραφεί δικαστικά κατά του Kazaa, το οποίο θεωρούν υπέυθυνο για την διακίνηση των πειρατικών μουσικών αρχείων μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου. Πάντως, η δικηγόρος της Sharman δήλωσε ότι οι πελάτες της δέχτηκαν να μην εκποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να ασκηθεί έφεση ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της απόφασης, από τον ηττηθέντα δίαδικο.

Σχόλια