Απορρίφθηκε αίτημα της Microsoft για προσκόμιση εγγράφων στην υπόθεση αντιτράστ

0

Δικαστήριο της Καλιφόρνια ανέκοψε με απόφαση του την προσπάθεια της εταιρίας Microsoft να εξαναγκάσει τις εταιρίες λογισμικού Sun Microsystems και την Oracle να της παραδώσουν έγγραφα που θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση της στην ευρωπαϊκή υπόθεση αντιτράστ.

Η Microsoft μετά την άρνηση της Κομισιόν να της παρέχει αντίγραφα από την αλληλογραφία της με τις άνω εταιρίες για το λόγο ότι τα έγγραφα αυτά είναι εμπιστευτικά, κατέθεσε ανάλογο αίτημα στα αμερικάνικα δικαστήρια επιδιώκοντας την έκδοση απόφασης που θα εξανάγκαζε τις ανταγωνιστικές εταιρίες να της τα παραδώσουν.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Microsoft, ενώ δήλωσε ότι η εταιρία λογισμικού προσπάθησε να παρουσιάσει την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ως αντίπαλο της, χαρακτηρισμός που δεν μπορεί παρά να είναι εσφαλμένος αν αναλογιστεί κανείς την φύση της Κομισιόν ως κοινοτικού οργάνου.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθούν και οι αποφάσεις των Δικαστηρίων της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης όπου η Microsoft έχει καταθέσει αντίστοιχα αιτήματα κατά των εταιριών λογισμικού IBM και Novell.

Σχόλια