Απορρίφθηκε η αίτηση της Microsoft για αναστολή των κυρώσεων της Κομισιόν

0

Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση της Microsoft για αναστολή των κυρώσεων που της είχαν επιβληθεί από την Κομισιόν τον Μάρτιο ως ποινή για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που, σύμφωνα με την Επιτροπή, ακολουθεί η εταιρία σε βάρος των ανταγωνιστών της. Σύμφωνα με την 91 σελίδων απόφαση, η Microsoft οφείλει πλέον να αποκαλύψει ορισμένα από τα τεχνικά της απόρρητα στις ανταγωνιστικές εταιρίες, ενώ υποχρεούται να διαθέσει, στην ευρωπαϊκή τουλάχιστον αγορά μία έκδοση του λειτουργικού συστήματος των Windows χωρίς να περιλαμβάνει το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player.

Ο δικαστής του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, Μπο Βέστερντορφ σημειώνει στην απόφαση ότι η Microsoft δεν απέδειξε ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία από την εκτέλεση των κυρώσεων της Κομισιόν και συνεπώς η αίτηση της εταιρίας πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της.

Η ΕΕ σχολίασε την απόφαση τονίζοντας ότι η εκτέλεσή της θα ωφελήσει τους καταναλωτές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά τα ηλεκτρονικά προγράμματα ήχου και εικόνας που θα χρησιμοποιούν στους υπολογιστές τους.

Σχόλια