Απορρίφθηκε προσφυγή της αυοτκινητοβιομηχανίας Nissan για ιστοσελίδα με το ίδιο όνομα

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής απέρριψε την προσφυγή της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan στην προσπάθειά της να εμποδίσει έναν Αμερικανό από τη Βόρεια Καρολίνα, του Uzi Nissan, να επιτρέπει την πώληση διαφημιστικού χώρου στις ιστοσελίδες nissan.net και nissan.com που διατηρεί.

Ο Uzi Nissan κατοχύρωσε τα δύο όνοματα χώρου (domain names) την δεκαετία του ’90, προκειμένου να προωθήσει τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών που διατηρεί στην Αμερική. Ωστόσο, το 1999, οπότε και ο Nissan άρχισε να διαφημίζει έναντι αμοιβής προϊόντα στις ιστοσελίδες του, η αυτοκινητοβιομηχανία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι ο συνονόματος βγάζει χρήματα εξαιτίας της αναγνωρισιμότητας του ονόματός του.

Τελικά, το 9ο Τακτικό Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε τον περασμένο Αύγουστο ότι ο Uzi Nissan μπορεί να επιτρέπει τη διαφήμιση προϊόντων στα websites που διατηρεί, όχι όμως εκείνα που αφορούν αυτοκίνητα. Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα της Nissan να της μεταφερθούν τα domain names, κρίνοντας ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του ομοσπονδιακού νόμου για τον κυβερνοσφετερισμό.

Σχόλια