Αποσφραγίζονται έγγραφα της υπόθεσης ηλεκτρονικής παρακολούθησης που αφορούν την AT&T

0

Έγγραφο της δικογραφίας της υπόθεσης ηλεκτρονικής παρακολούθησης στις Η.Π.Α. που δημοσιεύτηκε στον τύπο, φέρει την εταιρία τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου AT&T να έχει παραχωρήσει από το 2003 στην αμερικάνικη Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας, ειδικό χώρο στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών Διαδικτύου.

Τα ανωτέρω περιέχονται στην ένορκη βεβαίωση του πρώην μηχανολόγου της εταιρίας, Mark Klein, που τώρα έχει συνταξιοδοτηθεί, η οποία κατατέθηκε στο Δικαστήριο μαζί με την αγωγή του Ιδρύματος Ηλεκτρονικά Σύνορα (EFF) εκ μέρους των πελατών της AT&T.

Το Ίδρυμα κατηγορεί την εταιρία ότι παρέδωσε παράνομα τα τηλεφωνικά αρχεία και τα αρχεία του Διαδικτύου στην Υπηρεσία Ασφαλείας, αφού δεν της επιδόθηκε εντολή εισαγγελέα ή απόφαση Δικαστηρίου, όπως απαιτεί ο αμερικάνικος νόμος.

Το Δικαστήριο διέταξε τις αντιμαχόμενες πλευρές να συμφωνήσουν ποια έγγραφα της δικογραφίας θα παραμείνουν απόρρητα, ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.

Το Ίδρυμα παρόλο που επιθυμεί την δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων της υπόθεσης, δήλωσε ότι δεν παρέδωσε στον τύπο την ένορκη βεβαίωση του Klein .

Η AT&T από την πλευρά της επιθυμεί να παραμείνουν απόρρητα όλα τα έγγραφα της δικογραφίας, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, κάποια από αυτά ίσως αποκαλύψουν εμπορικά της μυστικά.