Αποστολείς spam χρησιμοποιούν τον Μπαράκ Ομπάμα ως δέλεαρ

0

Λίγες ώρες μετά το τέλος της προεδρικής κούρσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ανεπιθύμητα μηνύματα (spam) με το όνομα και την εικόνα του νικητή των εκλογών, Μπάρακ Ομπάμα, όπως επισημαίνουν εταιρείες πώλησης λογισμικών προγραμμάτων ασφαλείας των υπολογιστών.

Το τμήμα της εταιρείας ασφάλειας και ελέγχου συστημάτων πληροφορικής Sophos στη Βρετανία διαπίστωσε ότι το 60% των spam ένα 24ωρο μετά τις προεδρικές εκλογές σχετίζεται με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Sophos ένα από αυτά τα spam ισχυρίζεται ότι περιέχει βίντεο με σύνδεση την επινίκια ομιλία του Ομπάμα.

Εάν ο χρήστης ακολουθήσει το λινκ θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, η οποία θα του ζητήσει να ενημερώσει το πρόγραμμα Adobe Flash Player με το αρχείο adobe_flash9.exe.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για επίσημο αρχείο του Adobe και το κατέβασμα του εν λόγω αρχείου ενδέχεται να μολύνει τον υπολογιστή του χρήστη.

Η εταιρεία Websense εντόπισε άλλο ένα spam το οποίο εμφανίζεται ως συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα και μολύνει τον υπολογιστή με ιό της κατηγορίας Trojan.