Απόσυρση πλαστικής κούκλας Στηβ Τζομπς από την αγορά κατόπιν νομικών απειλών της Apple

0

Η πλαστική κούκλα που ετοίμαζε η κινέζικη εταιρεία είχε ύψος 30 εκατοστών και, πέρα από την εκπληκτική ομοιότητα με τον Τζομπς στα χαρακτηριστικά του προσώπου, θα συνοδευόταν από μικρογραφίες των κλασικών γυαλιών του και ενός μοντέλου της Apple. H διάθεση της κούκλας στην αγορά είχε προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο, ενώ η In Icons είχε ήδη δεχτεί αρκετές παραγγελίες.

«Παρότι δεν πιστεύουμε ότι παραβιάσαμε το νόμο, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την διάθεση της κούκλας Στηβ Τζομπς για λόγους συμπάθειας προς την οικογένειά του. Κατανοούμε ότι η απόφασή μας απογοητεύει πολλούς καταναλωτές, όμως δεν υπάρχει εναλλακτική, εφόσον δεν έχουμε τη συναίνεση της οικογένειας του Τζομπς. Δεχθήκαμε ισχυρή πίεση τόσο από αυτήν όσο και από τους δικηγόρους της Apple.», ανέφερε η ανακοίνωση που έβγαλε η κινέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών.

Η Apple προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με την In Icons προειδοποιώντας την ότι θα κινηθεί νομικά για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της, σε περίπτωση που διατεθεί η κούκλα στην αγορά. «Η κατασκευή και διάθεση οποιουδήποτε προϊόντος που έχει ομοιότητες με το σήμα της εταιρείας, την επωνυμία της, την εμφάνιση ή το όνομα προσώπου που ίδρυσε την εταιρεία, την εμφάνιση ή το σχήμα των προϊόντων της εταιρείας αποτελεί ποινικό αδίκημα», έγραφε η επιστολή της Apple προς την κινέζικη εταιρεία.

 

Σχόλια