Αποσυρση του iPhone4S σε Αυστραλία και Ιαπωνία ζητά η Samsung

0

Μόλις στις αρχές του Οκτώβρη είχε ζητήσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας του εν λόγω μοντέλου σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία και Ιταλία.Στη χθεσινή ανακοίνωση, που εξέδωσε η εταιρεία, μνημονεύεται ως λόγος η παραβίαση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (αντιγραφή πατέντας). «Η Apple συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά μας και να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία μας. Δεν θα παραμείνουμε άλλο αδρανείς και θα προστατεύσουμε με θάρρος τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μας», ανέφερε το κείμενο.

Όπως εκτιμούν ειδικοί σε διαφορές πνευματικών δικαιωμάτων, είναι πιθανότερο ότι η υπόθεση δεν θα έχει αίσια έκβαση για τη Samsung, διότι οι παραβιάσεις που επικαλείται αφορούν τρεις πατενταρισμένες τεχνολογικές εφαρμογές, που όμως είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των σύγχρονων κινητών τρίτης γενιάς. Επιπλέον, το iPhone4S είναι προγραμματισμένο να διατεθεί στους Αυστραλούς καταναλωτές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αν λοιπόν δεν απαγορευθεί εντός των ημερών η διάθεσή  του προς πώληση, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουν οι αρχές την μεταγενέστερη απόσυρσή του.Από την άλλη πλευρά, η Apple κατηγορεί την κορεάτικη επιχείρηση ότι και αυτή παραβίασε διατάξεις πνευματικής ιδιοκτησίας, αντιγράφοντας την τεχνολογία της για να αναπτύξει τη σειρά κινητών και tablet PCs Galaxy.

Οι νομικές κινήσεις που έγιναν αθροιστικά μεταξύ των δύο εταιρειών από τον Απρίλιο έως τώρα ανέρχονται στις είκοσι σε δέκα διαφορετικές χώρες. Πιο πρόσφατη απόφαση λήφθηκε στην Ολλανδία, η οποία και ήταν απορριπτική για τη Samsung.
 

Σχόλια