Απόταξη Ρώσου αστυνομικού λόγω καταγγελιών σε βίντεο στο YouTube

0

Αστυνομικός που απηύθυνε βιντεοσκοπημένη έκκληση μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας YouTube προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να παρέμβει για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις τάξεις των ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, αποτάχθηκε από το Σώμα.
Ο αστυνομικός είχε ανεβάσει το επίμαχο βίντεο, διάρκειας 7 λεπτών, στο YouTube την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτό υποστήριζε ότι ανώτεροι αξιωματικοί τον είχαν αναγκάσει να εργάζεται Σαββατοκύριακα και να εξιχνιάζει φανταστικά εγκλήματα, ενώ τον είχαν εμποδίσει να ζητήσει αποζημίωση για τον τραυματισμό του. «Θέλω να σας δείξω εκ των έσω τη ζωή των μπάτσων σε όλη τη Ρωσία… την αχαριστία, την προστυχιά, την απερισκεψία…», έλεγε, μεταξύ άλλων, στο βίντεο ο Αλεξέι Ντιμόφσκι.
Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και το βίντεο δέχθηκε πάνω από 200.000 επισκέψεις. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ρασίντ Νουργκάλιβεφ δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του την Κυριακή ότι οι καταγγελίες του Ντιμόφσκι θα διερευνηθούν από χθες, Δευτέρα και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στον κ. Πούτιν και τον πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντμέντεφ. Ωστόσο, μόλις δύο ώρες αργότερα ο ίδιος εκπρόσωπος του υπουργείου έκανε γνωστό ότι οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και πως ο αστυνομικός αποτάσσεται «για συκοφαντική δυσφήμιση και πράξεις που προσβάλλουν την τιμή του Αστυνομικού Σώματος».

Σχόλια