Αποζημίωση 300.000 δολαρίων για διάθεση κινηματογραφικής ταινίας στο διαδίκτυο

0

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Λος Άντζελες επέβαλε αποζημίωση ύψους 300.000 δολαρίων σε βάρος του Carmine Caridi, πρώην μέλους της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών, επειδή διέθεσε στο διαδίκτυο κινηματογραφικές ταινίες. Ο Δικαστής χαρακτήρισε την παράνομη συμπεριφορά του Caridi οφθαλμοφανή.

Συγκεκριμένα, ο Caridi υποχρεούται να καταβάλει στην κινηματογρφαική εταιρία Warner Bros 150.00 δολάρια για κάθε μία από τις δύο ταινίες «Ο Τελευταίος Σαμουράι» και «Σκοτεινό Ποτάμι», τις οποίες παρέδωσε σε συνεργό του, που τις διέθεσε στο διαδίκτυο. Στην απολογία του ο Caridie δήλωσε ότι ναι μεν παρέδωσε τις ταινίες σε μορφή βιντεοκασέτας (VHS) στον φίλο του Russell Sprague, με σκοπό όμως αυτός να τις μετατρέψει σε DVD και να παραδώσει τα πρωτότυπα πίσω στον καταδικασθέντα. Στο μεταξύ, τον Απρίλιο ο Sprague είχε δηλώσει ένοχος για άλλη κατηγορία, σχετική και αυτή με την παράβαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Εκτός από την Warner Bros, αγωγή κατά του Caridiei έχει καταθέσει και η Columbia Pictures, για την ίδια αιτία, η οποία όμως δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Σχόλια