Αποζημίωση από τηλεφωνικές εταιρίες για ψεύτικους λογαριασμούς

0

Αμερικανικό Δικαστήριο υποχρεώνει τις δύο τηλεφωνικές εταιρίες Verity International Ltd. και Automatic Communications Ltd., και τους διευθυντές τους σε αποζημίωση 18 εκατ. δολαρίων προς την Αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπορίου επειδή εξέδιδαν ψεύτικους λογαριασμούς σε βάρος πελατών τους, οι οποίοι ήταν υπερχρεωμένοι λόγω υποτιθέμενης πρόσβασης σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Συγκεκριμένα, αν και οι συνδρομητές των εταιριών, που εδρεύουν στις Μπαχάμες, δεν επισκέπτονταν ποτέ τις εν λόγω σελίδες, οι λογαριασμοί που υποχρεώνονταν να πληρώνουν παρά τις διαμαρτυρίες τους ήταν χρεωμένοι με σημαντικά ποσά για τηλεφωνικές κλήσεις στη Μαδαγασκάρη μέσω των σχετικών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την αγωγή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπορίου, οι τηλεφωνικές εταιρίες είχαν συμφωνήσει με τους χειριστές ορισμένων πορνογραφικών σελίδων να χρεώνουν τις τηλεφωνικές γραμμές των συνδρομητών, κάθε φορά που επισκέπτονταν τα web sites, και όχι τις πιστωτικές τους κάρτες. Ωστόσο, ο Δικαστής έκρινε ότι οι συνδρομητές χρεώνονταν αδικαιολόγητα για πρόσβαση στις συγκεκριμένες σελίδες χωρίς να τις επισκέπτονται ή χωρίς να έχουν εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο για κάτι τέτοιο, αποφαινόμενος ότι οι εταιρίες έχουν παραβιάσει τον Ομοσπονδιακό Νόμο σχετικά με το εμπόριο.

Σχόλια