Αποζημίωση ρεκόρ για την MySpace

0

Αποζημίωση ύψους 234 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης MySpace για παραπλανητικά μηνύματα που έστειλαν σε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της υπηρεσίας ένας διαβόητος «Βασιλιάς του Spam» μαζί με έναν συνεργάτη του.

Αν και η εταιρεία ίσως δυσκολευτεί να συλλέξει τα χρήματα, όπως έχει συμβεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η δικαστική νίκη θεωρείται σημαντική καθώς ίσως αποτρέψει ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

«Το MySpace έχει μηδενική ανοχή για όσους προσπαθούν να δράσουν παράνομα στον δικτυακό μας τόπο. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να τιμωρούμε όσους παραβιάζουν το νόμο και ενοχλούν τα μέλη μας», δήλωσε ο Χέμανσου Νίγκαμ, επικεφαλής ασφάλειας στη μεγάλη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Την αποζημίωση επιδίκασε στη MySpace Inc. περιφερειακό δικαστήριο του Λος Αντζελες, βάσει της νομοθεσίας CAN-SPAM που θεσπίστηκε το 2003 κατά των αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο. Ο νόμος προβλέπει αποζημιώσεις 100 δολαρίων ανά παράβαση, ποσό που τριπλασιάζεται αν η παράβαση ήταν εσκεμμένη.

Ο Βασιλιάς του Spam, κατά κόσμο Σάνφορντ Ουάλας, και ο συνεργάτης του Ουόλτερ Ράινς καταδικάστηκαν για την αποστολή 730.000 μηνυμάτων σε μέλη του MySpace. Τα μηνύματα, που φαινομενικά προέρχονταν από φίλους του χρήστη, τον καλούσαν να επισκεφθεί άλλες ιστοσελίδες που προωθούσαν προϊόντα ή συγκέντρωναν επισκέπτες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Οι Ουάλας και Ράινς καταδικάστηκαν ερήμην και οι διευθύνσεις τους είναι άγνωστες.

Σχόλια