Αποζημίωση του eBay στον όμιλο LVMH

0

Η ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay, η οποία κατηγορούταν για παραποίηση και παράνομη πώληση, καταδικάσθηκε από το εμπορικό δικαστήριο του Παρισιού να καταβάλει σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση σε έξι μάρκες του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH. Εκπρόσωπος της eBay η εταιρεία θα ασκήσει αμέσως έφεση.
Η eBay θα πρέπει να καταβάλει στην Louis Vuitton Malletier 19,28 εκατομμύρια ευρώ κυρίως ως αποζημίωση για «βλάβες της εικόνας και ηθικές βλάβες» εξαιτίας της πώλησης παραποιημένων ειδών.
Η eBay καταδικάσθηκε επίσης να καταβάλει στην Christian Dior Couture 17,3 εκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο λόγο. Εξάλλου θα πρέπει να καταβάλει 3,25 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις μάρκες αρωμάτων (Christian Dior, Kenzo, Givenchy και Guerlain) για βλάβη που προκλήθηκε στο δίκτυο της επιλεκτικής διανομής τους.
Η εκπρόσωπος της eBay δήλωσε πως «θα αγωνιστούμε εξ ονόματος των χρηστών της eBay και έχουμε αποφασίσει να ασκήσουμε έφεση μέσα στο απόγευμα».
«Η απόφαση δεν αφορά τη μάχη κατά της παραποίησης προϊόντων. Αφορά τη βούληση του LVMH να προστατέψει εμπορικές πρακτικές που αποκλείουν κάθε ανταγωνισμό», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Αυτό γίνεται σε βάρος της επιλογής των καταναλωτών και των πωλητών στους οποίους η eBay προσφέρει σε μόνιμη βάση ευκαιρίες», επεσήμανε.

Σχόλια