Αpple vs Swatch για την κατοχύρωση του ονόματος iWatch

0

Εκπρόσωποι της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ρολογιών Swatch δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την απόφαση της Apple να ονομάσει το επερχόμενο προϊόν της iWatch, μιας και αυτή η ονομασία είναι παραπλήσια με το δικό τους brand iSwatch, το οποίο έχει δοθεί σε μια σειρά από δικά τους ρολόγια.

«Πιστεύουμε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος οι αγοραστές να μπερδέψουν τα δύο προϊόντα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Serena Chiesura, Director of Communication του Swatch Group. Μάλιστα, σε περίπτωση που επαληθευτεί το όνομα αυτό από την Apple, το Swatch Group θα κινηθεί δικαστικά σε κάθε χώρα στην οποία έχει καταχωρηθεί το όνομα αυτό από την εταιρία.

Οι ίδιες επιπλοκές εμφανίστηκαν και το 2013 πριν την κυκλοφορία του iPhone 5S μιας και φήμες ήθελαν την Apple να χρησιμοποιεί την ονομασία «Champagne» για ένα από τα iPhone μοντέλα της. Τότε, Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας είχαν αναφέρει πως θα ξεκινήσουν δικαστική διαμάχη με την Apple, ωστόσο, το συγκεκριμένο γεγονός δεν πήρε άλλη έκταση μιας και η εταιρία, αποφάσισε να ονομάσει τον εν λόγω χρωματισμό στο iPhone 5S «gold», αντί για «Champagne».

Toνίζεται πως η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη το όνομα iWatch σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και στην  Ιαπωνία, τη Ρωσία, το Μεξικό και την Τουρκία.