«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Sun Microsystems από την Oracle, έδωσε η Κομισιόν

0

Την πολυαναμενόμενη για την Oracle έγκρισή της έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγοντας τον δρόμο στην εξαγορά της Sun Microsystems από τη μεγάλη εταιρία λογισμικού, και μάλιστα δίχως προϋποθέσεις.
Αρχικά, οι Βρυξέλλες είχαν εκφράσει «σοβαρές αμφιβολίες» για τη νομιμότητα της εξαγοράς, θεωρώντας ότι προκαλούσε δυνάμει «προβλήματα ανταγωνισμού στην αγορά των βάσεων δεδομένων», καθώς η δημιουργός της MySQL, Sun Microsystems θα βρισκόταν πλέον υπό την «ομπρέλα» μιας ανταγωνίστριάς της στον συγκεκριμένο τομέα, η οποία προσφέρει άλλες λύσεις στα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων. Ωστόσο, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Oracle ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει κανονικά την ανάπτυξη της MySQL, ανατρέποντας το σε βάρος της κλίμα και πείθοντας, όπως απεδείχθη χθες, την Κομισιόν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας εξαιτίας της εξαγοράς.
«Τώρα είμαι βέβαιη ότι ο ανταγωνισμός και ο νεωτερισμός θα προστατευθούν σε όλες τις αγορές τις οποίες αφορά η εξαγορά αυτή», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Νέλι Κρόες.
Για την απόκτηση της Sun Microsystems η Oracle ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια