Απρόσεχτοι στις αποκαλύψεις προσωπικών στοιχείων οι χρήστες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης

0

Προσωπικές λεπτομέρειες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική πορεία αποκαλύπτουν πολλοί χρήστες υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το MySpace και το Facebook, όπως προειδοποιεί ο αρμόδιος φορέας στη Βρετανία.
Δημοσκόπηση σε δείγμα 2.000 χρηστών 14 έως 21 ετών, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Επιτρόπου Δεδομένων, έδειξε ότι τουλάχιστον οι μισοί επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες τους.
«Το κόστος μπορεί να είναι πολύ υψηλό για το μέλλον ενός χρήστη αν κάτι ανεπιθύμητο γίνει αντιληπτό από τον αυξανόμενο αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εργοδοτών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο για να εξετάσουν υποψήφιους φοιτητές ή υπαλλήλους», δήλωσε στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, BBC εκπρόσωπος του Επιτρόπου.
Πράγματι, το 71% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να εντοπιστούν από εργοδότες και κολέγια οι σελίδες τους στο διαδίκτυο προτού προλάβουν να διαγράψουν το «ευαίσθητο» υλικό.
Το 95% απάντησε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να παραδοθούν τα στοιχεία τους σε διαφημιστικές εταιρείες ή άλλους δικτυακούς τόπους.
«Αυτό δείχνει ότι, όταν οι νεαροί άνθρωποι ενημερώνονται ότι οι λεπτομέρειές τους μπορεί να περνούν από τον ένα στον άλλο, νόμιμα ή παράνομα, πράγματι ανησυχούν», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Δεδομένων.

Σχόλια