«Ρίχνει» τα πειρατικά links στα αποτελέσματα αναζήτησης η Google

0

Αλλαγές στην σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης επεξεργάζεται η Google, ώστε να προωθήσει περισσότερο τα αποτελέσματα που παραπέμπουν σε νόμιμους παρά πειρατικούς συνδέσμους, downloading αρχείων. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσω του επίσημου μπλογκ της.
Ο νέος τρόπος εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη εβδομάδα. Στην πράξη η κατάταξη των αποτελεσμάτων που παραπέμπουν σε hyperlinks θα διαμορφώνεται με κριτήριο τον αριθμό των νόμιμων ειδοποιήσεων αφαίρεσης περιεχομένου που έχει δεχτεί κάθε ιστοσελίδα. Έτσι, οι ιστοσελίδες για τις οποίες έχουν γίνει οι περισσότερες αιτήσεις αφαίρεσης υλικού καλυπτόμενου από το copyright θα εμφανίζονται χαμηλότερα στην σειρά αποτελεσμάτων αναζήτησης, ενώ πρώτες θα εμφανίζονται οι σελίδες με νόμιμους υπερσυνδέσμους (links), για τις οποίες οι ειδοποιήσεις είναι λιγότερες έως μηδενικές.
Η κίνηση της Google ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, όσον αφορά την μεγαλύτερη ενεργοποίηση της εταιρείας στον αγώνα κατά της πειρατείας. Στέλεχος της BPI, του συνδέσμου που εκπροσωπεί τις βρετανικές δισκογραφικές εταιρείες, καλωσόρισε την προσπάθεια της Google, τονίζοντας ότι θα ασκηθούν πιέσεις για να μιμηθούν το παράδειγμά της και άλλες μηχανές αναζήτησης. Αισιοδοξία για την πρωτοβουλία εκδήλωσε και ο εκτελεστικός πρόεδρος της MPAA (Motion Picture Association of America), Michael O’ Leary, ο οποίος είπε ότι η ένωση θα παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή των συγκεκριμένων αλλαγών στην πράξη.

 

Σχόλια