Αρνείται η Ουάσιγκτον να διαπραγματευθεί με τη Wikileaks

0

Αρνούνται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση οι Ηνωμένες Πολιτείες με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks αναφορικά με την επικείμενη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων. Η επίσημη θέση των αρμόδιων αμερικανικών αρχών είναι ότι η ιστοσελίδα με την κατοχή των εν λόγω εγγράφων παραβιάζει τη νομθεσία. “”Δεν θα διαπραγματευτούμε για τη δημοσιοποίηση των απορρήτων αμερικανικών εγγράφων, τα οποία έχετε παράνομα στην κατοχή σας””, δήλωσε σχετικά ο νομικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χάρολντ Κοχ, σε επιστολή του προς τον ιδρυτή του ιστοτόπου Τζούλιαν Έσέιντζ.
Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, της εν λόγω δήλωσης είχε προηγηθεί επιστολή του ιδρυτή του ιστοτόπου προς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, με σκοπό να καθησυχαστούν οι φόβοι των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την επικείμενη δημοσιοποίηση πρόσθετων εγγράφων.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμηνύει μέσω του εκπροσώπου του και των νομικών του συμβούλων ότι η δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων συνιστά απειλή κατά της ζωής αρκετών ανθρώπων και εγείρει θέμα εθνικής ασφάλειας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι διακυβεύεται και η έκβαση εν εξελίξει στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχόλια