Αρνητικό το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής για εξέταση υπόθεσης διακοπής της λειτουργίας ιστοσελίδας

0

Να μην εξετάσει την προσφυγή ιδιοκτήτη ιστοσελίδας που από λάθος, όπως υποστηρίζει, διέκοψε τη λειτουργία της η MPAA, αποφάσισε το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο.

Πρόκειται για την υπόθεση του internetmovies.com, το οποίο κατηγόρησε η αμερικανική ένωση κινηματογραφικών εταιριών ότι διανέμει παράνομα αντίγραφα ταινιών. Η ιστοσελίδα έκλεισε μετά από απαίτηση της MPAA προς τον provider του website, ενώ ο ιδιοκτήτης της, Μάικλ Ρόσι, κατέθεσε αγωγή κατά της ένωσης διεκδικώντας χρημταική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για δυσφήμηση. Ο Ρόσι υποστήριζε ότι η ιστοσελίδα του δεν παρείχε πειρατικές ταινίες, αλλά πληροφορίες και μόνο σχετικά με τα έργα και τους δημιουργούς της, μέσω συνδρομής, και ζήτησε από την MPAA να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι παρανομούσε.

Τελικά το δικαστήριο, όπως αργότερα και το Εφετείο, δικαίωσαν την MPAA, κρίνοντας ότι ορθώς η ένωση κινηματογραφικών εταιριών κινήθηκε εναντίον του Ρόσι, στηριζόμενο στον ομοσπονδιακό νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς από την ιστοσελίδα και την παρουσίασή της συνάγεται το συμπέρασμα ότι προσφέρονται αρχεία κινηματογραφικών ταινιών προς αποθήκευση.

Ο Ρόσι προσέφυγε και στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο όμως απεφάνθη ότι δεν θα εξετάσει την υπόθεση.

Σχόλια