Άρση του αποκλεισμού του PromoBay στη Βρετανία

0

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είχε αποκλειστεί δικαστικά από τον Απρίλιο κατόπιν αιτήματος της BPI (British Phonographic Industry), επειδή φαινόταν να συνδέεται με την ιστοσελίδα file-sharing PirateBay.

Την άρση του αποκλεισμού ζήτησε η ίδια η BPI, η οποία ενημέρωσε σχετικά την οργάνωση υπέρ των ψηφιακών δικαιωμάτων “Open Rights Group” (ORG). Ο Πρόεδρος της BPI, Geoff Taylor, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι πλέον η ιστοσελίδα του Promo Bay δεν διευκολύνει με κάποιον τρόπο την προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ούτε παραπέμπει ευθέως στην σελίδα του PirateBay.

Υπό το φως των νέων δεδομένων, λοιπόν, δεν δικαιολογούνταν η συνέχιση του αποκλεισμού της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Η άρση του αποκλεισμού είναι μια λύση που σίγουρα ικανοποιεί πολλές πλευρές, καθώς ISPs και ακτιβιστές υπέρ του ελεύθερου διαδικτύου είχαν διαμαρτυρηθεί για την αποκοπή της πρόσβασης στην συγκεκριμένη σελίδα. Μάλιστα, ακτιβιστές είχαν ξεκινήσει διαδικτυακή πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών με σκοπό την άσκηση πιέσεων για την άρση του αποκλεισμού στο domain name του Promo Bay.

Σχόλια