Άσκηση δίωξης σε 72 άτομα για συμμετοχή σε παγκόσμιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

0

Σε 72 άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες – από τους οποίους οι 52 συνελήφθησαν –  σε παγκόσμια επιχείρηση εξάρθρωσης δικτύου παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Ο Εισαγγελέας Έρικ Χόλντερ και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλέιας ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο το όποιο απαγγέλθηκε στα 72 άτομα μέλη του παγκόσμιου δικτύου.
 
“Η επιχείρηση αυτή στόχευσε εκατοντάδες άτομα, σε χώρες ανά την υφήλιο τα οποία φέρονται ότι συμμετείχαν  στο «Dreamboard », ένα ιδιωτικό διαδικτυακό χώρο, με είσοδο μόνο σε μέλη και σκοπό λειτουργίας την προώθηση της παιδοφιλίας, καθώς και την ενθάρρυνση της σεξουαλική κακοποίησης  νεαρών ανηλίκων. “

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα κ. Holder, τα μέλη του δικτύου αντήλλασσαν εικόνες και βίντεο ενήλικων που κακοποιούσαν παιδιά, ενώ προαπαιτούμενο για την είσοδο στο κλειστό κλαμπ «Dreamboard» ήταν η διάθεση, από τον ενδιαφερόμενο, πορνογραφικού υλικού ανηλίκων κάτω των 12 ετών.
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι  η επιχείρηση Delego, όπως ήταν η κωδική ονομασία της, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση  δίωξης ατόμων που εμπλέκονται σε διαδικτυακή ομάδα  εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

 

Σχόλια