Αστυνομική έρευνα κατά ιστολογίου με αντισημιτικό περιεχόμενο

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Ιταλίας αναφορικά με τον κάτοχο ενός ιστολογίου (blog) με αντισημιτικό περιεχόμενο, το οποίο αφαιρέθηκε από το διαδίκτυο έπειτα από καταγγελίες πολιτικών και Ισραηλινών αξιωματούχων.

Το ανώνυμο ιστολόγιο περιελάμβανε κατάλογο με τα ονόματα και τις διευθύνσεις εργασίας πανεπιστημιακών καθηγητών, τους οποίους κατηγορεί «για ανοικτή και δημόσια στήριξη της ισραηλινής πολιτικής».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Τζουλιάνο Αμάτο διέταξε τη διενέργεια έρευνας, ενώ ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας, Τζουζέπε Φιορόνι χαρακτήρισε το ιστολόγιο «απαράδεκτη μορφή Κου Κλουξ Κλαν της ψηφιακής εποχής».

Σύμφωνα με την αστυνομία το ιστολόγιο φέρεται να έχει διασυνδέσεις με ιστοσελίδες ακροδεξιών οργανώσεων. Ορισμένοι από τους καθηγητές που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του ιστολογίου δεν είναι εβραϊκής καταγωγής.

Στις αρχές του μήνα ξεκίνησε έντονη συζήτηση για το αν θα πρέπει να συμμετάσχουν Ισραηλινοί συγγραφείς στην μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου της χώρας.

Η έκθεση του Τορίνο, η οποία φέτος πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 12 Μαΐου, απηύθυνε προσκλήσεις για συμμετοχή προς τους συγγραφείς Άμος Οζ, Ντέιβιντ Γκρόσμαν και Αβραάμ Γεοσούσα.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της Αριστεράς, η οποία δήλωσε ότι με αυτόν τρόπο η έκθεση παίρνει χωρίς λόγο πολιτική θέση και ζήτησε από τον κόσμο να μποϊκοτάρει τους πάγκους με τα βιβλία των Ισραηλινών συγγραφέων.

Σχόλια