“Τα μέτρα που πήρε το Facebook για την προστασία της ιδιωτικότητας δεν είναι αρκετά”

0

“Είναι ανάγκη να γίνουν περισσότερα”, επισημαίνει η οργάνωση “Electronic Frontier Foundation”, αναφερόμενη στις αλλαγές που έκανε το Facebook, κατόπιν μαζικών αντιδράσεων επί της ελλιπούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
“Πρόκειται για ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του καλύτερου ελέγχου από τους ιδιώτες των προσωπικών τους δεδομένων”, επισημαίνει η οργάνωση, που στοχεύει στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Την ίδια ώρα ωστόσο, το EFF καλεί τα μέλη του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης να μην επιλέξουν τη στάνταρ επιλογή ρυθμίσεων ιδιωτικότητας που παρέχει η ιστοσελίδα.
Ακόμη και μετά τις αλλαγές στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει το Facebook, τονίζεται από το Ίδρυμα, οι αυτόματες ρυθμίσεις δίνουν πρόσβαση σε τρίτους σε σημαντικό ποσοστό των δεδομένων των χρηστών.
Στην ίδια γραμμή, ο επικεφαλής της οργάνωσης Privacy International (Διεθνής ιδιωτικότητα), Σάιμον Ντέιβις, εκφράζει αμφιβολίες για το αν το Facebook εξάντλησε τις δυνατότητές του, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των μελών του.

Σχόλια