Αυστηρό νόμο κατά του spamming υιοθετεί το Οχάιο

0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του Οχάιο υπερψήφισε νομοσχέδιο κατά του spamming, κι έτσι προστίθεται στις υπόλοιπες Πολιτείες, όπως η Βιρτζίνια, που υιοθετούν αυστηρή νομοθεσία εναντίον εκείνων οι οποίοι κατακλύζουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χιλιάδων χρηστών με ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα. Το νομοσχέδιο έχει ήδη αποσταλεί στο γραφείο του κυβερνήτη του Οχάιο, Μπομπ Ταφτ, ο οποίος αναμένεται να το υπογράψει, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει τη μαζική αποστολή παραπλανητικών διαφημιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω ψεύτικων ηλεκτρονικών διευθύνσεων και δίνει τη δυνατότητα στον εισαγγελέα όχι μόνον να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των spammers, αλλά και να επιδιώξει την επιβολή αστικών κυρώσεων σε βάρος τους. Ο καταδικασθείς κινδυνεύει με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και με χρηματική ποινή έως 25.000 δολαρίων ανά παράβαση, ή 2 έως 8 δολαρίων ανά e-mail που έχει αποστείλει, ενώ ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής θα κατάσχεται.

Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί με βάση τον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο με τον τίτλο Can-Spam, ωστόσο προβλέπει βαρύτερες ποινές και θεωρείται ένα από τα πιο αυστηρά των ΗΠΑ.

Σχόλια