Αυτοκτονία σε απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο

0

Έφηβος ηλικίας 19 ετών από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών αυτοκτόνησε “ζωντανά” μέσω ίντερνετ.

Ο νεαρός κατανάλωσε υπερβολική δόση χαπιών σε απευθείας μετάδοση στην ιστοσελίδα προβολής βίντεο, Justin.tv. και σύμφωνα με δημοσιεύματα τον 19χρονο αυτόχειρα προέτρεψαν σχολιαστές του Justin.tv και χρήστες της ιστοσελίδας bodybuilding.com.

Δεκάδες δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε ανεβάσει παλαιότερα στο διαδίκτυο δεκάδες απειλητικά μηνύματα, στα οποία δήλωνε ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στη ζωή του. Για αυτό το λόγο πολλοί χρήστες πίστεψαν ότι επρόκειτο για φάρσα.

Ο 19χρονος κατανάλωσε τα χάπια μπροστά στην κάμερα και εμφανιζόταν να αναπνέει για ώρες μέχρι που οι θεατές συνειδητοποίησαν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή και ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές.

Η κάμερα συνέχισε να γράφει μέχρι που έφτασε η αστυνομία, έσπασε την πόρτα του και σταμάτησε την προβολή του βίντεο.

Το βίντεο όπως και πολλές αναρτήσεις στο φόρουμ του Justin.tv δεν εμφανίζονται πλέον.

Εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δήλωσε: «Η πολιτική μας απαγορεύει ακατάλληλο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας. Βασιζόμαστε στην κοινότητα για να επισημανθεί ένα βίντεο που είναι ανάρμοστο. Όταν ένα βίντεο επισημανθεί, αναθεωρείται και άμεσα απομακρύνεται από το σύστημα αν παραβαίνει τους όρους χρήσης μας».

Αναμφισβήτητα το τραγικό συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη δύναμη της ζωντανής μετάδοσης βίντεο μέσω του διαδικτύου και εάν η μετάδοση ενός βίντεο που παρουσιάζει ένα έγκλημα είναι επίσης εγκληματική πράξη.