Αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που εισάγουν περιορισμούς στο Διαδίκτυο

0

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) αναφέρει στην έκθεση του ότι περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως χρησιμοποιούν περιοριστικούς κανόνες στην Διακυβέρνηση του Διαδικτύου προκειμένου να κρατήσουν τους πολίτες μακριά από το Διαδίκτυο και να καταπνίξουν τους πολιτικά αντιφρονούντες.

Ο Οργανισμός ανέφερε ως αντικείμενο μελέτης τις απαγορεύσεις που ισχύουν στο Καζακστάν και την Γεωργία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι ανάλογες ενδείξεις περιορισμών διαπιστώθηκε ότι ισχύουν σε κράτη, όπως η Κίνα, το Ιράν, το Σουδάν και η Λευκορωσία.

Ο Οργανισμός αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση του: « Το να μιλάει κανείς άφοβα στο Διαδικτυο, ποτέ δεν υπήρξε ευκολότερο. Όμως την ίδια στιγμή, είμαστε μάρτυρες στην διάδοση των περιορισμών του Διαδικτύου».

Ο Οργανισμός αναφέρεται ακόμη και στην πρόσφατη υπόθεση στην Μαλαισία, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας απείλησε τους συγγραφείς του Διαδικτύου με την εφαρμογή νόμου που προβλέπει ποινή φυλάκισης στις περιπτώσεις προσβολής του Ισλαμ ή του βασιλιά της χώρας.