Αυξάνονται οι νέοι παραβάτες του κυβερνοχώρου

0

Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι στρέφονται στο έγκλημα υψηλής τεχνολογίας, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των φόρουμ στα οποία οι έφηβοι ανταλλάσσουν πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες, τις μεθόδους “ψαρέματος” (phishing) και ηλεκτρονικών επιθέσεων (hacking).
Οι ανεπαρκείς τεχνικές δεξιότητες αυτών των νεαρών χάκερ έχει ως αποτέλεσμα να εντοπίζονται και να συλλαμβάνονται πιο εύκολα από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, προσθέτουν οι ειδικοί.
Οι νεαροί αυτοί κινδυνεύουν να αποκτήσουν πολύ γρήγορα στη ζωή τους ποινικό μητρώο, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον τους.
“Έχω συναντήσει παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών να μοιράζονται πληροφορίες για πιστωτικές κάρτες και να ζητούν πληροφορίες για το hacking”, λέει ο Κρις Μπόιντ διευθυντής του ερευνητικού κέντρου για κακόβουλα προγράμματα, FaceTime Security.
Οι ερευνητές της Symantec υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει πολλά παραδείγματα εφήβων, οι οποίοι κατάφεραν να καταστρέψουν τους υπολογιστές τους με ιούς που οι ίδιοι πέρασαν στα συστήματά τους.
Ο Μάθιου Μπέβαν, πρώην χάκερ και συλληφθείς ως έφηβος, δηλώνει ότι δεν είναι περίεργο που οι νέοι στρέφονται προς το ψηφιακό έγκλημα: “Αντλούν δύναμη αποδεικνύοντας ότι είναι κάποιοι μέσα σε μια κοινότητα”.

Σχόλια