Αύξηση των κρατικών αιτημάτων προς το Twitter για αποκάλυψη στοιχείων χρηστών

0

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Twitter έδωσε στη δημοσιότητα την «έκθεση διαφάνειας» [Link] για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, από την οποία προκύπτει ο συνολικός αριθμός των κυβερνητικών αιτημάτων για αποκάλυψη στοιχείων χρηστών, για διαγραφή περιεχομένου καθώς και οι συστάσεις για παραβίαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του Twitter, τα επίσημα κρατικά αιτήματα σημείωσαν αύξηση κατά 20% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Να επισημανθεί ότι οι αρχές, οι οποίες ζήτησαν από το Twitter την παροχή πληροφοριών ή την αφαίρεση περιεχομένου, προέρχονται από τριάντα χώρες παγκοσμίως.

Ειδικότερα, τα αιτήματα για αποκάλυψη στοιχείων κατόχων λογαριασμών ανήλθαν σε 1.009, εκ των οποίων τα 815 υπεβλήθησαν από τις ΗΠΑ ενώ από τη χώρα μας, το Twitter έλαβε 15 αιτήματα, εκ των οποίων δεν ικανοποίησε κανένα, όπως συνέβη και στις περιπτώσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών. Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του Twitter φαίνεται να συνεργάστηκαν με τις αρχές των κρατών στο 57% των περιπτώσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων, όπως υπογραμμίζει το Twitter, έχει σκοπό την προώθηση του ελεύθερου και ασφαλούς διαδικτύου.

Ακολουθήστε μας στο twitter @LawnetGr

Σχόλια