Αύξηση των υποκλοπών προβλέπει η SafeMedia

0

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών προγραμμάτων SafeMedia προειδοποιεί ότι η χρήση δικτύων ανταλλαγής αρχείων P2P για την κλοπή προσωπικών δεδομένων αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία.
Μία εβδομάδα νωρίτερα οι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν τον Γκρέγκορι Κόπιλοφ στην οικία του στο Σιάτλ με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε τα δίκτυα P2P για να αποκτά πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών.
Πρόκειται για την πρώτη απαγγελία κατηγοριών σχετικά με τα δίκτυα P2P. Ο συλληφθείς κατηγορείται για κλοπή φορολογικών δηλώσεων, τραπεζικών και πιστωτικών ενημερώσεων. Από τα έγγραφα έβρισκε στοιχεία ταυτότητας και τα χρησιμοποιούσε για να εξαπατήσει καταναλωτές, τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις.
Οι αστυνομικές αρχές υπολογίζουν ότι ο Κόπιλοφ είχε αποκομίσει περισσότερα από 70.000 δολάρια εις βάρος περίπου 80 ανθρώπων.
Ο Κόπιλοφ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 ετών και πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων.
«Τα περισσότερα άτομα και οι οργανισμοί που έχουν δίκτυα P2P στους υπολογιστές τους δε γνωρίζουν ότι τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα είναι εκτεθειμένα στους κλέφτες ταυτοτήτων», υποστήριξε ο πρόεδρος της SafeMedia, Πασκάλ Τζιορντάνο.
Ο Τζιορντάνο επισημαίνει ότι η υπόθεση του Κόπιλοφ δεν είναι η πρώτη. Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer έχασε τα αρχεία 17.000 και πλέον υπαλλήλων της, επειδή ένας από τους υπαλλήλους της μοιραζόταν αρχεία από μολυσμένο δίκτυο P2P.
Η SafeMedia εγγυάται απόλυτη προστασία από τον παράνομο διαμοιρασμό αρχείων για το δίκτυο υπολογιστών κυβερνητικών υπηρεσιών, μεγάλων εταιρειών και πανεπιστημίων.
Η SafeMedia δηλώνει σε θέση να «εξοντώνει» οποιοδήποτε μολυσμένο δίκτυο P2P.
Η τεχνολογία της SafeMedia είναι ενσωματωμένη σε καλωδιακά και DSL μόντεμ για χρήση σε οικιακό ή εργασιακό περιβάλλον.

Σχόλια