Αύξηση χρήσης μεθόδων hacking από το FBI

0

Οι μονάδες επιβολής του νόμου και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επεκτείνουν τη χρήση εργαλείων και μεθόδων παρακολούθησης, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στους κύκλους των hackers.
Παρά τη μυστικότητα που φαίνεται να τηρούν οι αρμόδιες αρχές αναφορικά με τη χρήση των ως άνω μεθόδων, επίσημα έγγραφα δικαστηρίων και μαρτυρίες ατόμων που εμπλέκονται στις σχετικές έρευνες, υποδεικνύουν αυξημένη χρήση μεθόδων hacking από το FBI, όπως εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε προσωπικούς υπολογιστές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και «παγίδευση» κινητών τηλεφώνων μέσω sms.

Σύμφωνα με ειδικούς, το FBI αναπτύσσει τις συγκεκριμένες μεθόδους έρευνας, στα πλαίσια της προσπάθειας παρακολούθησης υπόπτων, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη προτίμηση στις νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας κυρίως κρυπτογραφημένες διαδικτυακές επικοινωνίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wall Street Journal” το FBI αναπτύσσει μέρος της απαιτούμενης τεχνολογίας εσωτερικά, ενώ «δανείζεται» άλλες τεχνικές από εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι ενδεικτικό, ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες μπορούν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να ενεργοποιούν ασύρματα τα μικρόφωνα συσκευών με λειτουργικό Android και να καταγράφουν όλες τις συνδιαλέξεις και συνομιλίες.

Πρόκειται για μεθοδολογία που το FBI φαίνεται ότι αναπτύσσει για περισσότερα από δέκα χρόνια, ενώ, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους, την εφαρμόζει κυρίως σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος και μετά από λήψη δικαστικού εντάλματος.
Σημειώνεται τέλος, ότι από την πλευρά του FBI δεν έχει υπάρξει σχετικό, επίσημο σχόλιο.

 

Σχόλια