«Υπάρχει ευάλωτο σημείο στο λειτουργικό μας σύστημα» προειδοποιεί η Microsoft τους χρήστες

0

Η Microsoft με σχετική ανακοίνωση της, παραδέχθηκε την ύπαρξη κενού στην ασφάλεια του λειτουργικού της συστήματος. Προειδοποιεί τους χρήστες ότι κακόβουλοι χάκερ μπορεί να εκμεταλλευθούν αυτό το κενό στο λειτουργικό σύστημά της, προκειμένου να διεισδύσουν στους υπολογιστές-στόχους.

Οι περισσότερες στοχευμένες επιθέσεις πραγματοποιούνται μέσω «μολυσμένων» ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ιστοσελίδων, τα οποία ανοίγει ο ανυποψίαστος χρήστης. Το πρόβλημα, παρουσιάζεται σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows Server 2008, Microsoft Office 2003-2010 και Microsoft Lync. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows και του Office δεν διατρέχουν σχετικό κίνδυνο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της, πιθανότατα με την κυκλοφορία της κατάλληλης ενημέρωσης (security update).

Εκπρόσωπος της Microsoft επεσήμανε πως οι επιθέσεις των χάκερ συνίστανται συνήθως σε ένα αθώο e-mail που ζητάει από τους χρήστες να ανοίξουν ένα μολυσμένο συνημμένο αρχείο Word ή στην επίσκεψη μιας “ιστοσελίδας- παγίδας”. Αν ο υπολογιστής «μολυνθεί», τότε ο χάκερ αποκτά τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης (user rights) στον υπολογιστή με αυτά του χρήστη.

Σχόλια