Βαριές ποινές για το σκάνδαλο μελαμίνης

0

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η πρώην πρόεδρος και γενική διευθύντρια του κινεζικού ομίλου Σανλού, η οποία βαρύνεται κατά κύριο λόγο για το σκάνδαλο με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα.
Σε δύο άλλους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκε η θανατική ποινή.
Το δικαστήριο στο βόρειο τμήμα της Κίνας, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία Σανλού, επέβαλε συνολικά 21 ποινές για το εν λόγω σκάνδαλο.

Υπενθυμίζεται ότι από την κατανάλωση του επιμολυσμένου γάλακτος πέθαναν τουλάχιστον έξι παιδιά και άλλα 300.000 εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η πρόεδρος του ομίλου Σανλού, Τιάν Γουενχουά, κρίθηκε ένοχη για την παραγωγή και πώληση τοξικών και επικίνδυνων προϊόντων. Η πρόεδρος της εταιρείας είχε από την αρχή ομολογήσει την ενοχή της και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Το σκάνδαλο ξέσπασε το Σεπτέμβριο και όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC, Κουέντιν Σόμερβιλ προκάλεσε πρωτοφανή θύελλα αντιδράσεων στην Κίνα.

Η κυβέρνηση της Κίνας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να διασκεδάσει τις κατηγορίες ότι δεν αντέδρασε άμεσα. Ως εκ τούτου δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση υψηλού επίπεδου στην ασφάλεια τροφίμων και υποσχέθηκε να οδηγήσει τάχιστα τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σχόλια