Βαρύ το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων για τις ανά τον κόσμο επιχειρήσεις

0

Έως και ένα τρισεκατομμύριο δολάρια έχασαν σε παγκόσμιο επίπεδο οι επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από υποκλοπές δεδομένων κι άλλων μορφών εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ανάπτυξης προγραμμάτων ασφαλείας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, McAfee.

Η έκθεση της McAfee υπολόγισε ότι το ποσό αντιστοιχεί κυρίως στην απώλεια πνευματικής ιδιοκτησίας και στο κόστος αποκατάστασης των ζημιών από κυβερνοεπιθέσεις.
Η έκθεση δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Ο διευθύνων σύμβουλος της McAfee Ντέιβιντ ΝτεΟυόλτ εξήγησε ότι η εταιρεία του αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτίμηση του κόστους έπειτα από τη δραματική αύξηση κατά 400% που κατέγραψε πέρυσι στα περιστατικά κυβερνοεγκλήματος.
Το 80% των σημερινών ιών για υπολογιστές, εξήγησε ο ΝτεΟυόλτ, είναι σχεδιασμένο να υποκλέπτει κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα για λογαριασμό ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.
Η έκθεση της McAfee βασίστηκε σε στοιχεία από 800 εταιρείες σε οκτώ χώρες. Το 42% των εταιρειών αυτών θεωρεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των δικτύων τους είναι οι απολυμένοι υπάλληλοι που υποκλέπτουν εταιρικά δεδομένα.

Σχόλια