Βελτίωση των όρων εργασίας στα εργοστάσια της Apple

0

Τα τελευταία χρόνια είχαν πυκνώσει οι καταγγελίες για απάνθρωπους όρους εργασίας στα εργοστάσια κατασκευής τεχνολογικών ειδών και πλέον οι πιέσεις φαίνεται να αποδίδουν. Σύμφωνα με σχετική έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στην εφημερίδα «The New York Times», οι ώρες εργασίας φαίνεται να έχουν μειωθεί και παράλληλα, έχουν συμφωνηθεί μισθολογικές αυξήσεις.

Ειδικότερα, η Apple, σε βάρος της οποίας στρέφεται η πλειονότητα των καταγγελιών, δείχνει να αντιμετωπίζει το ζήτημα με μεγαλύτερη ευαισθησία και να σέβεται τις βασικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, με σχετική ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι θα πρέπει να παρέχεται στους εργαζομένους το δικαίωμα ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος με δίκαιους όρους εργασίας και ικανοποιητικές απολαβές.

Καταλήγουν μάλιστα υποστηρίζοντας ότι στόχος τους είναι η διαφάνεια και κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση, αποφάσισαν τη συλλογή δεδομένων, τα οποία αφορούν τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για περισσότερους από 1 εκ. εργαζομένους και τη δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο.

Σχόλια