Βλάβη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google

0

Αδύνατη ήταν για περίπου τέσσερις ώρες η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google για πολλούς από τους εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας εξαιτίας βλάβης.
Η βλάβη δεν επηρέασε το σύνολο των 113 εκατομμυρίων συνδρομητών και όπως παραδέχτηκε η Google, το πρόβλημα επηρέασε «αρκετούς ή πολλούς από τους χρήστες μας».
«Εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το πρόβλημα και θα εκδώσουμε ενημερώσεις μόλις τις έχουμε διαθέσιμες. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση έχει προκληθεί» ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση στη σελίδα τεχνικής υποστήριξης του Gmail.
Στη χειρότερη περίπτωση, η Google θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αγωγές από τους χρήστες με επαγγελματικούς λογαριασμούς, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία έχει τη συμβατική υποχρέωση να προσφέρει υπηρεσίες e-mail το 99,9% κάθε ημερολογιακού μήνα.
Σύμφωνα με το BBC, περίπου ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις βασίζονται στο Gmail, ανάμεσά τους και η ίδια η Google, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία με τους δημοσιογράφους σχετικά με τη βλάβη.
Το προηγούμενο σοβαρό επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Αύγουστο, όταν το Gmail βρέθηκε offline για μια-δυο ώρες.

Σχόλια