Βοήθεια κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος ζητούν οι εταιρείες

0

Οι βρετανικές επιχειρήσεις έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στα μέτρα που λαμβάνει το κράτος για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως αναφέρει νέα έκθεση.

Το 57% των ερωτηθέντων από την υπηρεσία Corporate Forum IT δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι η αστυνομία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το ηλεκτρονικό έγκλημα στους εργασιακούς χώρους.

Από τους ερωτηθέντες μόνο το 4% δήλωσε ότι μπαίνει στον κόπο να καταγγείλει στην αστυνομία τις περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι τελούν σχεδόν υπό πολιορκία από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στα 3.500 μέλη του CIT Forum, το οποίο αντιπροσωπεύει τα ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών IT στη Βρετανία, διαπίστωσε επίσης αύξηση 69% της ηλεκτρονικής εγκληματικότητας κατά εταιρειών.

“Το ηλεκτρονικό έγκλημα γίνεται ολοένα και πιο εύκολο και χωρίς κανένα ρίσκο για τους εγκληματίες”, αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Οι εταιρείες βάλλονται με επιθέσεις με ιούς, με επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών και αλλοίωσης ιστοσελίδων. Η ποικιλία και ο αριθμός των επιθέσεων καταδεικνύει, σύμφωνα με την έκθεση, ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει περάσει σε χέρια “επαγγελματιών”.