Βουλή των Λόρδων: «Παιδική χαρά για εγκληματίες» το ίντερνετ

0

Η επιτροπή Επιστημών και Τεχνολογίας της Βουλής των Λόρδων κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βρετανίας για «στρουθοκαμηλισμό» μετά την απόρριψη των προτάσεων της για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η έκθεση της επιτροπής της Βουλής των Λόρδων αναφέρει ότι το ίντερνετ έχει εξελιχθεί «σε παιδική χαρά για εγκληματίες».

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δε συμφωνεί με την προσέγγιση της επιτροπής. Ο κόμης του Έρολ και μέλος της επιτροπής χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης «απογοητευτική».

Στην έκθεσή της, η επιτροπή επισημαίνει ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης θυμίζει «Άγρια Δύση» καθώς έχει αναθέσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε άτομα «αναποτελεσματικά και μη ρεαλιστικά».
Η επιτροπή προτείνει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι στην αστυνομία και στις δικαστικές αρχές για να μπορούν να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στη δικαιοσύνη όσους εγκληματούν στο διαδίκτυο.
Οι λόρδοι προτείνουν τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα και αναφέρουν ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους τραπεζικούς ομίλους και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που συναλλάσσονται στο διαδίκτυο για να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.
Η βρετανική ηγεσία δε θέλησε να δεσμευτεί απέναντι στις προτάσεις της επιτροπής των λόρδων.
«Η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια και δε συμφωνεί με τον υπαινιγμό μας ότι το κοινό έχει χάσει την αξιοπιστία του στο ίντερνετ», καταλήγει το ανακοινωθέν της επιτροπής Επιστημών και Τεχνολογίας.

Σχόλια