Βραζιλία: Συλλήψεις για παιδεραστία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

0

Δέκα άτομα συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εναντίον της παιδεραστίας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Orkut.

Κατά την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 400 πράκτορες στην Μπραζίλια και σε άλλες 20 πολιτείες, κατασχέθηκαν εκατοντάδες CD, DVD και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που περιείχαν πορνογραφικό υλικό.

Συνολικά οι δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει 92 εντάλματα σύλληψης και έρευνας.

Η έρευνα στόχευε τον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης της Google, έναν από τους δημοφιλέστερους στη Βραζιλία, ιδίως μεταξύ των νέων.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Orkut έχει περισσότερους από 26,5 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία, δηλαδή οι μισοί και πλέον χρήστες του σε όλο τον κόσμο προέρχονται από τη χώρα αυτή.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση αυτού του είδους μετά από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν το 2008 η Google Bresil με τις βραζιλιάνικες αρχές για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο δίκτυο Orkut.

Η Safernet, η βραζιλιάνικη οργάνωση εποπτείας του Ίντερνετ, είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε περίπου 45.000 ιστοσελίδες που παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και από αυτές το 93,7% βρισκόταν στο δίκτυο Orkut.