Βρέθηκε λύση σε σημαντικό κενό ασφαλείας των υπολογιστών

0

Ειδικοί σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών έδωσαν στην κυκλοφορία ένα λογισμικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση κενού ασφαλείας στο σύστημα διευθύνσεων του διαδικτύου.
Το κενό ασφαλείας, το οποίο ανακαλύφθηκε τυχαία, επέτρεπε στους εγκληματίες να αποστέλουν τους χρήστες σε ιστοσελίδες «μαϊμού» παρά το γεγονός ότι πληκτρολογούσαν τη σωστή διεύθυνση στον browser.
Εταιρείες κολοσσοί στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως η Microsoft, έχουν ήδη αρχίσει να διανέμουν το νέο επιδιορθωτικό λογισμικό πρόγραμμα.
Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών, Νταν Καμίνσκι, ο οποίος ανακάλυψε το πρόβλημα στο Σύστημα Ονομάτων Χώρου (Domain Name System) πριν από έξι μήνες, τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση: «Ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί αλλά όχι να πανικοβληθεί. Καταφέραμε να κερδίσουμε όσο χρόνο χρειάζεται για να δοκιμάσουμε και να εφαρμόσουμε το επιδιορθωτικό λογισμικό».
Το σύστημα DNS χρησιμοποιείται για την μετατροπή των διευθύνσεων του διαδικτύου σε αριθμητικές ακολουθίες με τις οποίες οι υπολογιστές δρομολογούν την κίνηση στο διαδίκτυο.

Σχόλια