Βρετανία: Θύμα διαδικτυακής φάρσας ο υπουργός Δικαιοσύνης

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας, Τζακ Στρο έπεσε θύμα φαρσέρ από τη Νιγηρία, οι οποίοι απέστειλαν εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα ζητώντας χρήματα εξ ονόματος του υπουργού.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ανέφεραν ότι ο Βρετανός υπουργός έχασε το πορτοφόλι του κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής αποστολής στην Αφρική και ότι χρειαζόταν 3.500 δολάρια για να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα με αποστολέα τον Τζακ Στρο εστάλησαν σε επικεφαλής συμβουλίων, κυβερνήσεων και σε πολλούς άλλους αξιωματούχους.
Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι οι φαρσέρ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών στο γραφείο της εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο Τζακ Στρο επιβεβαίωσε ότι εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα σε ένα “σημαντικό αριθμό ανθρώπων” από την ηλεκτρονική του ατζέντα αλλά διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας καθώς οι δράστες δεν έβαλαν κατά του υπουργικού του λογαριασμού.
“Ξαφνικά άρχισα να λαμβάνω κλήσεις από δεκάδες ψηφοφόρους μου, οι οποίοι με ρωτούσαν ένα όντως χρειαζόμουν 3.000 δολάρια”, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, ο Βρετανός υπουργός.
Να σημειωθεί ότι ο Τζακ Στρο ως υπουργός Εσωτερικών δημιούργησε το Τμήμα κατά του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που εξαπολύουν οι χάκερ στο διαδίκτυο.

Σχόλια