Βρετανία: «Η κοινωνική δικτύωση έχει πλήξει την προστασία των προσωπικών δεδομένων», υποστηρίζει ερευνητής

0

«Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξάγουν την προσωπική ζωή τους στο Διαδίκτυο, οι θεμιτές προσδοκίες για προστασία της ιδιωτικής ζωής συρρικνώνονται». Η δήλωση αυτή του Δρα Κίερον Οχάρα, ερευνητή στο τμήμα Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, προς το βρετανικό δίκτυο BBC, άνοιξε αυτές τις ημέρες στη Βρετανία νέο γύρο ζωηρών συζητήσεων γύρω από την ιδιωτικότητα και το Ίντερνετ.
Ο Δρ. Οχάρα κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά στον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία το υλικό που αναρτούν στον Κυβερνοχώρο. Υποστήριξε επίσης ότι η άνθιση της κοινωνικής δικτύωσης θόλωσε τα όρια μεταξύ του τι θεωρείται ιδιωτικό και τι όχι, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες και σε επίπεδο νομικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων. «Όταν οι λογικές προσδοκίες μας περιορίζονται, όπως έχει ήδη συμβεί, τότε αναγκαστικά μειώνεται και η νομική προστασία μας», πρόσθεσε.
Ο ερευνητής κράτησε, πάντως, αποστάσεις από τις επικρίσεις κατά των καμερών ασφαλείας στους δρόμους ή των ανιχνευτών σώματος που προωθούνται στα αεροδρόμια. «Πρόσφατες αποφάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια έχουν εξελιχθεί σε συζητήσεις για τα προσωπικά δεδομένα. Αν, όμως, είναι τρωτή η ασφάλεια, τότε είναι τρωτή και η κοινότητα», σχολίασε ο Δρ. Οχάρα.

Σχόλια