Βρετανία: «Όχι» στην παρακολούθηση της δικτυακής κίνησης

0

Ολοένα και περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ στη Βρετανία δηλώνουν αντίθετοι με τις προτάσεις της κυβέρνησης για περισσότερη παρακολούθηση της δικτυακής κίνησης των πελατών τους.

Οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν νομικοί και τεχνικοί φραγμοί, οι οποίοι τους εμποδίζουν να αναλάβουν άλλο ρόλο πέραν «ενός απλού διαύλου» της κίνησης στο διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση της βιομηχανικής ένωσης των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών έγινε με αφορμή τη δημοσίευση προσχεδίου συμβουλευτικού κυβερνητικού εγγράφου, το οποίο καλεί τις εταιρείες να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Το έγγραφο της βρετανικής ηγεσίας υπαινίσσεται ότι οι πάροχοι οφείλουν να αφαιρούν την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όσους κατεβάζουν και ανταλλάσσουν παράνομα αρχεία από το ίντερνετ.

Εκπρόσωπος των Βρετανών παρόχων υπηρεσιών ίντερνετ διευκρίνισε ότι οι ρυθμιστικοί κανόνες του 2002 για το ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρουν με σαφήνεια ότι οι πάροχοι δεν είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της κίνησης των δικτύων τους.

Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο ένα έχει προηγηθεί σχετική δικαστική εντολή.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πάροχοι ασχολούνται με τη διαχείριση της δικτυακής κίνησης μόνο και μόνο για να βελτιώσουν την υπηρεσία που παρέχουν στους πελάτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Βρετανών παρόχων.

Σχόλια