Βρετανία: «Παγώνει» αιφνιδιαστικά η έκδοση χάκερ στις ΗΠΑ

0

Το αιφνιδιαστικό «πάγωμα» της διαδικασίας έκδοσης του 43χρονου Γκάρι Μακ Κίννον στις ΗΠΑ αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άλαν Τζόνσον, επικαλούμενος την ανάγκη να εξεταστούν νέα ιατρικά στοιχεία προτού εγκριθεί η έκδοση του, διάσημου πια, χάκερ.
Ο Μακ Κίννον συνελήφθη το 2002, όταν αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστές –συμπεριλαμβανομένων συστημάτων του Πενταγώνου και της NASA– και πρόκληση ζημιών ύψους 700.000 δολαρίων. Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει τότε ότι απλά ήθελε να διαπιστώσει αν υπάρχουν στα αρχεία του αμερικανικού στρατού αναφορές σε εξωγήινους. Οι αρμόδιες αρχές είχαν χαρακτηρίσει την εισβολή του στο δίκτυο του αμερικανικού στρατού ως «τη μεγαλύτερη όλων των εποχών».
Πριν από 15 ημέρες το Εφετείο του Λονδίνου απέρριψε το αίτημά του να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ, γεγονός που έκανε τους συνηγόρους του να προετοιμάζουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προχθές ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι «σταμάτησε το ρολόι» αναφορικά με τις διαδικασίες έκδοσης του Μακ Κίννον, ώστε οι δικηγόροι να έχουν τον χρόνο να καταθέσουν την προσφυγή τους και να μελετηθούν νέα ιατρικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του υπόλογου (πάσχει από το σύνδρομο Aspergers).

Σχόλια