Βρετανία: Απάτη με κλοπές στοιχείων φορολογικών δηλώσεων

0

Η εφορία της Βρετανίας προειδοποιεί ότι εντόπισε συμμορίες, οι οποίες αποκτούν πρόσβαση στους κωδικούς των φορολογουμένων και καταθέτουν εκ μέρους τους αιτήσεις για επιστροφές φόρου.

Εκπρόσωπος της βρετανικής εφορίας δήλωσε ότι πρόκειται για καινούργια μέθοδο αφαίρεσης χρημάτων αλλά δεν ανέφερε τίποτα για το ακριβές ποσό, το οποίο έχουν καταχραστεί οι απατεώνες.

Ο ίδιος αξιωματούχος προέτρεψε τους Βρετανούς φορολογούμενους να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος ώστε να αποκλείουν την πρόσβαση σε τρίτους.

“Πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις πληροφορίες με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν για παράδειγμα το pin ενός τραπεζικού λογαριασμού”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της βρετανικής υπηρεσίας.

Περισσότεροι από 9,5 εκατομμύρια Βρετανοί φορολογούμενοι επιλέγουν το διαδίκτυο για να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις τους και το σύστημα φέτος ανανεώθηκε για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Τα δύο τρία των φορολογικών αιτήσεων για την περίοδο 2007-2008 κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφορία οι απατεώνες αποκτούν πρόσβαση στους κωδικούς είτε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων είτε κλέβοντας γράμματα της εφορίας από γραμματοκιβώτια. Οι απατεώνες ζητούν οι επιστροφές χρημάτων να γίνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σχόλια