Βρετανία: Δικαιώθηκε αγωγή της Nokia κατά της IPCom

0

Ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη της στη Βρετανία με την εταιρία IPCom, εξέδωσε η φινλανδική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia.
«Η Nokia είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας, καθώς πλέον έχει κερδίσει όλες τις υποθέσεις παραβίασης κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών με εναγόμενη την IPCom για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρίας, Μαρκ Ντούραντ.
Η κόντρα των δύο εταιριών στα δικαστήρια διαρκεί τρία χρόνια και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε εδώ, αφού η γερμανική εναγόμενη έκανε γνωστό ότι θα προσβάλει την απόφαση, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η αγωγή της που εκκρεμεί κατά της Nokia και της HTC στη Γερμανία δεν επηρεάζεται από την επί βρετανικού εδάφους απόφαση.
Σημειώνεται ότι η IPCom έχει αποκτήσει τη «βεντάλια» πατεντών της Bosch για την κινητή τηλεφωνία. Πρόκειται για πατέντες που δημιουργήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και μέχρι το 2000 και περιλαμβάνουν περί τις 160 οικογένειες ευρεσιτεχνιών διεθνώς, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο για τα τεχνολογικά πρότυπα της κινητής τηλεφωνίας.

Σχόλια