Βρετανία: Επί τάπητος το μέλλον της ευρυζωνικότητας

0

Στη συζήτηση για το μέλλον της ευρυζωνικότητας στη Βρετανία προστέθηκε η εθνική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, Ofcom.

Η Ofcom ξεκίνησε κύκλο διαβουλεύσεων και ανταλλαγής απόψεων, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στο ερώτημα εάν η Βρετανία θα πρέπει να εγκαταστήσει ένα εθνικό δίκτυο οπτικών ινών.

Μια πιθανή επένδυση στο δίκτυο οπτικών ινών αναμένεται να αγγίξει τα 21 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων.
Η βρετανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών πήρε την απόφαση να αναλύσει το μέλλον της ευρυζωνικότητας επειδή την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να θέσει ως βασική προτεραιότητά της τον εκσυγχρονισμό των υποδομών πρόσβασης στο ευρυζωνικό διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανταγωνισμού, Στίβεν Τιμς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής για την ευρυζωνικότητα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης του κράτους.
«Οι υπηρεσίες ευρυζωνικότητας νέας γενιάς ανοίγουν φοβερές ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Αναμένεται επίσης να επηρεάσουν σημαντικά την οικονομία της χώρας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ofcom, Εντ Ρίτσαρντς.
Και πρόσθεσε: «η επένδυση στην ευρυζωνικότητα νέας γενιάς ενέχει μεγάλο εμπορικό ρίσκο και η αγορά πρέπει να αποφασίσει πού και πότε θα επενδύσει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξουν εμπόδια στην επένδυση και θα προσφέρουμε ένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό περιβάλλον το οποίο θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις».
Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής επεσήμανε ότι η αγορά και οι υποδομές της Βρετανίας είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες των κρατών που έχουν ήδη αρχίσει να επενδύουν στα δίκτυα οπτικών ινών.

Σχόλια