Βρετανία: Μεγάλη υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων από την T-Mobile

0

Αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων από τηλεπικοινωνιακό πάροχο βρίσκονται οι βρετανικές αρχές. Όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών, Κρίστοφερ Γκράχαμ το γραφείο του ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά, καθώς διαπίστωσε ότι εκατομμύρια αρχεία από χιλιάδες πελάτες της T-Mobile (τέταρτης, σε μέγεθος, εταιρίας του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στη Γηραιά Αλβιόνα και θυγατρικής της Deutche Telecom) έχουν περάσει στα χέρια τρίτων εταιριών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από σωρεία τηλεφωνημάτων προς ανυποψίαστους πελάτες της T-Mobile των οποίων τα συμβόλαια έληγαν σε λίγο καιρό. Εταιρία εκτός του κλάδου των τηλεπικοινωνιών είχε αποκτήσει τα στοιχεία των πελατών αυτών από την T-Mobile και εν συνεχεία τα είχε πουλήσει σε ανταγωνιστές του παρόχου, οι οποίοι επιχειρούσαν να αποσπάσουν μερίδιο των συνδρομητών του. Η ίδια η T-Mobile ενημέρωσε τον Επίτροπο Πληροφοριών και παραδέχθηκε δημοσίως τη διαρροή, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία πουλήθηκαν εν αγνοία της εταιρίας. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι έχει εντοπιστεί η πηγή της διαρροής.
Ο κ. Γκράχαμ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποδεικνύει πόσο απαραίτητη είναι η επιβολή ποινής φυλάκισης –και όχι μόνο προστίμων, όπως γίνεται σήμερα– σε όσους πωλούν προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.
Το εμπόριο των προσωπικών δεδομένων έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη Βρετανία. Πεντακόσιες λίρες αρκούν για να βρει κάποιος το Ποινικό Μητρώο οποιουδήποτε θελήσει, ενώ με 75 λίρες μπορεί να πληροφορηθεί το όνομα και τη διεύθυνση που αντιστοιχούν σε έναν τηλεφωνικό αριθμό.

Σχόλια