Βρετανία: Νέο σκάνδαλο με απώλεια προσωπικών δεδομένων

0

Νέα απώλεια σκληρού δίσκου που περιείχε προσωπικά δεδομένα για τρία εκατομμύρια πολίτες παραδέχτηκε η κυβέρνηση της Βρετανίας, λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη παρόμοιου περιστατικού.
Η υπουργός Μεταφορών Ρουθ Κέλι ανακοίνωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι εργολάβος της κυβέρνησης είχε αναφέρει από τον Μάιο ότι ο σκληρός δίσκος χάθηκε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο σκληρός δίσκος περιείχε τα ονόματα, τις διευθύνσεις και άλλα δεδομένα τριών εκατομμυρίων Βρετανών που είχαν συμμετάσχει σε θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, η Κέλι αποκάλυψε επίσης ότι χάθηκαν κατά τη μεταφορά από τις ΗΠΑ δύο ακόμα δίσκοι που περιείχαν δεδομένα για 7.500 οχήματα, μαζί με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των ιδιοκτητών.
Το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα εξαπέλυσε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση: «Το τελευταίο περιστατικό αποτελεί περαιτέρω ένδειξη συστηματικής αποτυχίας της κυβέρνησης στο χειρισμό προσωπικών δεδομένων, ένδειξη ανικανότητας σε βασικό επίπεδο» σχολίασε ο σκιώδης υπουργός Μεταφορών των Συντηρητικών.
Και πρόσθεσε, «πολύ απλά η κυβέρνηση αποτυγχάνει στο χρέος της να υπακούσει στους ίδιους τους νόμους της, όσον αφορά στην προστασία δεδομένων» είπε.
Πριν από μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν παραδέχτηκε ότι είχε χάσει δίσκους που περιείχαν τα ονόματα και τα τραπεζικά στοιχεία 25 εκατομμύρια πολιτών, αφήνοντας σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας εκτεθειμένο στον κίνδυνο πλαστοπροσωπίας και απάτης.

Σχόλια